Másfél milliós drogfogás a 81-es főúton

2003.10.14. 16:21
Hétfőn késő este, állampolgári bejelentés hívta fel a rendőrség figyelmét egy a 81-es főúton közlekedő személygépkocsira. A megállított személygépkocsiban ülő két székesfehérvári férfi átvizsgálásakor egyikőjüknél 22 darab tablettát, a másiknál zöldes színű növényi törmeléket találtak - áll a rendőrség keddi közleményében.

Az autó alapos átvizsgálásakor egy a karosszériába rejtett csomagra bukkantak, amiben megközelítően 1 kg súlyú, zöldes színű növényi anyag volt, a gyorsteszt alapján kenderszármazék.

Mindkét személy tartózkodási helyén házkutatást tartottak a nyomozók, mely során további 119 db - feltételezhetően szintén kábítószer tartalmú - tablettát, illetve digitális mérleget találtak és foglaltak le. A lefoglalt kábítószer értéke meghaladja a 1,5 millió forintot. A rendőrség feltételezése szerint a lefoglalt anyag külföldről származik, és valószínüleg Magyarországon kívánták értékesíteni.

A 27 és 28 éves székesfehérvári férfit őrizetbe vette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. Az ügyben kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást.