Kígyókat találtak a nadrágjában

MTI
2003.10.22. 14:24
Vakációzás helyett rács mögé került az a svéd férfi, aki a nadrágszárában elrejtett nyolc kígyóbébi eladásából szerette volna fedezni nyolcnapos kirándulását Ausztráliában .

A 28 éves Per Johan Adolfsson Thaiföldről szeptember 22-én érkezett Sydneybe, ahol gyanússá vált az egyik repülőtéri vámtisztviselő számára. Motozás, majd vetkőztetés következett, s akkor kiderült, hogy a férfi a lábszárához erősített házi készítésű tasakokban négy fiatal királykobrát és négy, ugyancsak fiatal boát "hordoz". A kis kobrák elpusztultak a kilencórás repülőút alatt, de a boák még éltek.

A hivatalos szervek nem hatódtak meg a 28 éves üveges és ablakkészítő magyarázkodásától, a svéd turistát bíróság elé állították. Veszélyeztetett állatfajok példányainak illegális behozatala, valamint a hatóságok félrevezetésére tett kísérlet miatt kéthavi elzárásra ítélték. A férfi ügyvédje szerint Adolfsson ötezer ausztrál dollárért el akarta adni a kígyóbébiket, hogy az árukból fedezze egy nyolcnapos országjárás költségeit. "Meglehetősen bizarr módja a vakációzásnak" - ismerte el a bíróság előtt maga az ügyvéd is.