Vilma
-7 °C
4 °C

A kamera lett a vesztük

2003.11.03. 12:13
Szokatlan módon derült fény egy három évvel ezelőtt, Dunaújvárosban elkövetett, akkor felderítetlenül záródott betörésre, adta hírül a rendőrség hétfőn. A sértett családi házában 2000 decemberében jártak betörők, és műszaki cikkeket, ékszereket, segédmotorkerékpárt és gáz-riasztó fegyvert vittek el ismeretlenek, közel másfél millió forint értékben. Az eltulajdonított tárgyak között volt egy videókamera, amit idén egy helybéli bizományi üzletben felismert a tulajdonos. A felfedezéséről azonnal beszámolt a rendőrségen. A nyomozók a kamerában egy kazettát találtak, amin több általuk már jól ismert személy volt látható. Az üzlet munkatársa azonosította a felvételen látható egyik férfit, ő volt aki értékesítésre beadta a berendezést.

Az "értékesítő" vallomásában társaként jelölte meg a felvételen látható másik férfit, aki azonban makacsul tagad és másik két terhére rótt bűncselekmény elkövetését is tagadja. A két férfi ugyanis megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2001. január 1-re virradóra egy másik lakásba is behatoltak, és az összeszedett ruhaneműket, műszaki cikkeket a sértett Opel Corsájával együtt tulajdonították el. Az autót később elhagyatva megtalálták a rendőrök. Az összes lopási kár elérte a 3,5 millió forintot, rongálással négyszázezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak. Alig két héttel később egy parkoló gépkocsiból vittek el egy táskát, amiben a tulajdonos iratain kívül százerezer forint is volt.

A két személynél megtartott házkutatás alkalmával feltehetően bűncselekményből származó tárgyakra bukkantak a dunaújvárosi nyomozók. A tárgyak eredetének tisztázása folyamatban van. A gyanúsítás terhe mellett a két férfi ellen az eljárás tovább folytatódik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.