Fejbelőtte, majd fémhordóba betonozta üzlettársát

2003.11.04. 09:58
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztály Élet- és Ifjúságvédelmi Osztálya emberölés alapos gyanúja miatt - fogva tartása mellett - folytatott eljárást V. Tibor 24 éves budapesti lakos ellen.

Az Életvédelmi Osztály egy 26 éves budapesti illetőségű férfi eltűnése ügyében indított államigazgatási eljárást, miután 2002. november 30-án a férfi édesanyja bejelentést tett a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitánysága ügyeletén. Elmondta, hogy fia 2002. november 27-én 7 óra körül az általa használt személygépkocsival otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfi aznap V. Tibor 24 éves budapesti lakossal találkozott, akivel baráti, üzleti kapcsolatban állt. A Népszabadság információi szerint a két férfi használt gépkocsikkal kereskedett, emellett kisebb-nagyobb bűncselekményeket is elkövettek, főleg biztosítási és lízingcsalásokat.

A nyomozás akkori adatai szerint V. Tibor kapcsolatba hozható volt a későbbi sértett eltűnésével. V. Tibor kihallgatása során beismerte, hogy a sértettel üzleti ellentmondásba keveredett az egyik lízingügy miatt, ezért őt 2002. november 27-én reggel egy személygépkocsiban két fejre leadott lövéssel megölte, majd a holttestet fémhordóba betonozta és azt a Duna pilismaróti szakaszán a vízbe rejtette.

A gyanúsított az eljárás során megmutatta, hogy hol követte el a bűncselekményt, hol szerzett gyorsbetont és utánfutót, hol rejtette el a holttestet, hol égette el az áldozat ruhadarabjait és hol dobta a Dunába az elkövetéshez használt lőfegyvert. Gyanúsítottkénti kihallgatása során részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tett. Vallomásában megnevezte O. Milán és Sz. István budapesti lakosokat, akik a holttest eltüntetésében segédkeztek, illetve az áldozat mobiltelefonjáról megtévesztő jellegű üzeneteket küldtek az áldozat rokonainak.

A BRFK az eljárást befejezte, a keletkezett iratokat O. Milánnal és Sz. Istvánnal szemben emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás alapos gyanúja miatt, V. Tiborral szemben emberölés alapos gyanúja miatt vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.