Vilma
-7 °C
4 °C

Nem írhatták fel a rendőrök

Ananova
2003.11.05. 15:25
Egy missouri autós azzal fenyegette meg az őt megállító rendőröket, hogy a szerzői jogok megsértése miatt bepereli őket, ha leírják a nevét. Daniel Smith© elárulta a rendőröknek, hogy korábban levédette a nevét a szerzői jogi hivatalban, így valahányszor engedélye nélkül feltűnik valamilyen dokumentumban, félmillió dolláros kártérítési pert indíthat.

A 45 éves férfi, akit egy balesetet követően állítottak meg, hozzátette, amennyiben 10 napon belül nem fizetik ki jogos igényét, másfél millió dollárra is felkúszhat az összeg. Ha azután sem fizetnének, a bíróság minden érintett fél és tulajdonuk ellen felléphet.

A rendőrség elmondása szerint Smith a jogosítványát sem volt hajlandó átadni, csupán elismervény ellenében. Bár a rendőrök megígérték, hogy visszakapja papírjait, makacsul csak az elismervényt követelte. Ekkor a tanácstalan rendőrök kihívtak egy felügyelőt, aki miután megérkezett, szintén a bepereltek listájára került. Mint kiderült Smith-t egy sor közlekedési vétség miatt már beidézték a bíróságra. Végülé a férfit egy egyszerű büntetőcédulával szélnek eresztették.

A férfi csupán arról feledkezett meg, hogy noha mindenki levédetheti nevét, azt bárki leírhatja minden további nélkül, amíg nem húz belőle anyagi hasznot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.