Miklós
-7 °C
4 °C

Összeomlott Olaszországban egy épülő ház

MTI
2003.11.08. 18:14
Négy építőmunkás megsérült, egy társukat betemetett a törmelék szombaton az észak-olaszországi Genovában, miután egyelőre tisztázatlan okból összeomlott egy háromemeletes ház átalakítás alatt álló szárnya.

Három munkást azonnal kórházba szállítottak, fejükön, hátukon és lábukon elszenvedett sérüléseik nem adnak okot aggodalomra. A leomló épületrész két embert temetett maga alá (a korábbi híradások még hét emberről szóltak). Egyiküket eszméletlen állapotban nem sokkal később a tűzoltók kiemelték a romok alól, társa azonban nehezen megközelíthető helyen van, mondta Giuseppe Romano rendőrfőnök.

A betemetett munkást mobiltelefonján hívták fel, így sikerült meghatározni helyzetét. A mentési munkálatokat a különösen mostoha időjárás tovább nehezíti, jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A Genova régi kikötőjében álló háromemeletes házat a város döntése alapján tengerészeti és hajózási múzeummá alakítják át, amely jövőre nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A helyszínen legkevesebb tíz munkás dolgozott, amikor a szerencsétlenség történt. Az építőipari szakszervezetek máris nyolcórás sztrájkot hirdettek meg, hogy szigorúbb biztonsági előírásokat kényszerítsenek ki.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!