Összeomlott Olaszországban egy épülő ház

MTI
2003.11.08. 18:14
Négy építőmunkás megsérült, egy társukat betemetett a törmelék szombaton az észak-olaszországi Genovában, miután egyelőre tisztázatlan okból összeomlott egy háromemeletes ház átalakítás alatt álló szárnya.

Három munkást azonnal kórházba szállítottak, fejükön, hátukon és lábukon elszenvedett sérüléseik nem adnak okot aggodalomra. A leomló épületrész két embert temetett maga alá (a korábbi híradások még hét emberről szóltak). Egyiküket eszméletlen állapotban nem sokkal később a tűzoltók kiemelték a romok alól, társa azonban nehezen megközelíthető helyen van, mondta Giuseppe Romano rendőrfőnök.

A betemetett munkást mobiltelefonján hívták fel, így sikerült meghatározni helyzetét. A mentési munkálatokat a különösen mostoha időjárás tovább nehezíti, jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A Genova régi kikötőjében álló háromemeletes házat a város döntése alapján tengerészeti és hajózási múzeummá alakítják át, amely jövőre nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A helyszínen legkevesebb tíz munkás dolgozott, amikor a szerencsétlenség történt. Az építőipari szakszervezetek máris nyolcórás sztrájkot hirdettek meg, hogy szigorúbb biztonsági előírásokat kényszerítsenek ki.