Szolnoki tömegverekedés: hatan őrizetben

MTI
2003.11.12. 15:22
Hat embert őrizetbe vettek a szolnoki tömegverekedés résztvevői közül - tájékoztatta a megyei ügyészség szóvivője az MTI-t szerdán. Az őrizetbe vettek közül többen büntetett előéletűek, az ügyészség több gyanúsított előzetes letartóztatását is kezdeményezi.

Szolnokon kedden tömegverekedés volt a belvárosi piacon; két rendőr és két garázda megsérült, figyelmeztető lövés dördült el és 10 embert előállítottak. Előbb öt-hat, majd további 10-15 ember kapcsolódott be két roma család verekedésébe ásó- és lapátnyelekkel. Huszonöt rendőrnek és nyomozónak bő félóra után sikerült helyreállítaniuk a rendet.

Karakas László ezredes, Szolnok rendőrkapitánya az MTI-nek szerdán elmondta: megkereste Balogh Lászlót, a Szolnoki Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, és kérte közbenjárását, hogy a két összeverekedett roma család tagjai között csituljon el a viszály. Balogh László az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a kérésnek eleget téve még kedden este sikerült lebeszélnie az egyik roma család lakásánál összegyűlt 50-60 fős tömeget a verekedés folytatásáról.