Rendőr százados és tizenhat vádlott-társa áll bíróság elé hétfőn

MTI
2003.11.23. 13:30
Egy rendőr százados és még tizenhat vádlott áll bíróság elé hétfőn, többek között vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt. Az első rendű vádlott Szigeti Sándor, a másodrendű vádlott Lindenberger Tamás rendőr százados.

Egy esetben a vádlottak egy csoportja több mint negyvenmillió forintot zsarolt ki egy ügyvédtől. A férfit élettársával együtt megkötözték és egy éjszakán át fogva tartották. Szigeti Sándor és társai más esetekben hamisított okiratokkal csapták be áldozataikat - a vád szerint egy több mint harmicmillió forintos kárt okozó ingatlanügyletben még ügyvéd is közreműködött.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szerint a büntetett előéletű Szigeti Sándor arra rendezkedett be, hogy tehetősebb emberek megfélemlítésével vagy félrevezetésével rendszeres jövedelemre tegyen szert.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal többek között emberrablással, hivatalos eljárás színlelése során felbujtóként elkövetett személyi szabadság megsértésével, súlyos testi sértéssel, zsarolással, hivatali visszaéléssel, hivatali befolyással üzérkedéssel, bűnpártolással, közokirat-hamisítással és egyedi azonosító jel meghamisításával vádolja a rendőr századost.

Az elsőrendű vádlott bűnlajstromán az emberrablás, a zsarolás, a súlyos testi sértés mellett szerepel még csalás, kifosztás, személyi szabadság megsértése, befolyással üzérkedés, illetve nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali befolyással üzérkedés.