Salamon
7 °C
13 °C

Rendőr százados és tizenhat vádlott-társa áll bíróság elé hétfőn

MTI
2003.11.23. 13:30
Egy rendőr százados és még tizenhat vádlott áll bíróság elé hétfőn, többek között vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt. Az első rendű vádlott Szigeti Sándor, a másodrendű vádlott Lindenberger Tamás rendőr százados.

Egy esetben a vádlottak egy csoportja több mint negyvenmillió forintot zsarolt ki egy ügyvédtől. A férfit élettársával együtt megkötözték és egy éjszakán át fogva tartották. Szigeti Sándor és társai más esetekben hamisított okiratokkal csapták be áldozataikat - a vád szerint egy több mint harmicmillió forintos kárt okozó ingatlanügyletben még ügyvéd is közreműködött.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szerint a büntetett előéletű Szigeti Sándor arra rendezkedett be, hogy tehetősebb emberek megfélemlítésével vagy félrevezetésével rendszeres jövedelemre tegyen szert.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal többek között emberrablással, hivatalos eljárás színlelése során felbujtóként elkövetett személyi szabadság megsértésével, súlyos testi sértéssel, zsarolással, hivatali visszaéléssel, hivatali befolyással üzérkedéssel, bűnpártolással, közokirat-hamisítással és egyedi azonosító jel meghamisításával vádolja a rendőr századost.

Az elsőrendű vádlott bűnlajstromán az emberrablás, a zsarolás, a súlyos testi sértés mellett szerepel még csalás, kifosztás, személyi szabadság megsértése, befolyással üzérkedés, illetve nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali befolyással üzérkedés.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!