Kormánypárti képviselőkre hivatkozott a csaló

2003.11.28. 08:32
A Makói Városi Bíróság két év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön azt a férfit, aki kormánypárti kapcsolataira hivatkozva csalt ki milliókat több embertől. A HavariaPress úgy tudja, a zsombói fiatalember számítógépek vásárlásához ígért segítséget magánszemélyeknek.

A vásárlásokhoz állítása szerint egy államilag finanszírozott alapból nyújtott volna pénzügyi segítséget kormánypárti képviselők révén. A nyomozás során kiderült, hogy a képviselőkkel valóban volt kapcsolata, de az nem bizonyítható, hogy a vásárlásokra - és ehhez előlegek felvételére a több tucat embertől- , bárkitől megbízást kapott volna.

A férfi végül százhetvenhárom rendbeli csalás, valamint sikkasztás és magánokirat hamisítás miatt állt a bíróság elé. Mint kiderült a férfi összesen ötmillió forintot csalt ki ""ügyfeleitől"". A bíróság a börtönbüntetés mellett hárommillió nyolcszázezer forint kártérítésre kötelezte az ismert politikusok nevét felhasználó csalót és három évre a közügyektől is eltiltotta. Az ítél! et egyelőre nem jogerős, mert a védő és az ügyész is három nap gondolkodási időt kért.