Előzetesben a Siófokon zsaroló albán férfi

2003.12.04. 11:33
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az albán férfit, aki a gyanú szerint meg akart zsarolni egy vállalkozót Siófokon.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a siófoki vállalkozó gépkocsiját követelte, egy állítólagos tartozás fejében.

Célja eléréséhez a sértettet és a családját is többször életveszélyesen megfenyegette. Vele szemben ezért zsarolási kísérlet alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy tartozott-e valóban a vállalkozónak az albán férfi. A férfit Dunaújvárosban fogták el.

Úgy tudni, az eset előzménye az volt, hogy a vállalkozó pénzbehajtásra kérte fel az albán nemzetiségű férfit, aki azonban utóbb azt állította, hogy tízmillió forintot meghaladó költsége támadt a pénzbehajtási akció miatt.

A több különféle okmányt használó albán egyébként már nem volt ismeretlen a hazai hatóságok előtt, mivel korábban már kitoloncolták az akkor éppen más néven hazánkban tartózkodó férfit.

Vele szemben ráadásul Ausztriában és Németországban is eljárás indult, különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezért ellene nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben.