Miklós
-7 °C
2 °C

Tizenhét évet kaphat az anyósgyilkos Kaposvárott

2003.12.04. 11:41
Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiatalembert, aki meggyilkolta barátnője édesanyját, majd a fiatal lányt is életveszélyesen megsebesítette Kaposvárott.

A Somogy Megyei Bíróság több emberen elkövetett emberölés kísérletében és más bűncselekményekben is bűnösnek találta a 22 éves szentbalázsi férfit.

A vádlott az ítélet szerint tavaly májusban késsel támadt szerelme édesanyjára a somogyi megyeszékhelyen, majd a lánnyal és saját magával is végezni próbált. Az anya a helyszínen belehalt sérüléseibe, a lány életveszélyes, a késelő maga pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Két nappal a gyilkosság előtt a lány szakított a munkanélküli fiatalemberrel, ám ő nem volt hajlandó belenyugodni a döntésbe, és azzal fenyegette a lányt, hogy megöli, majd önmagával is végez.

A végzetes reggelen az édesanya el akarta küldeni a háztól a fiatalembert, és dulakodni kezdett vele, ám a vádlott ekkor kést ragadott, és belevágta az asszonyba, majd a lányt és magát is megsebesítette.

A bíróság elfogadta az orvosszakértők azon véleményét, miszerint a fiatalember személyiségzavarban szenved, ám nem elmebeteg. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.