Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Prágában ledőlt az óriás karácsonyfa

MTI
2003.12.06. 17:16
Négy személy megsérült, közűlük egyvalaki súlyosan, amikor szombaton Prágában egy szélvihar kidöntötte az Óvárosi téren felállított több mint 30 méter magasságú karácsonyfát.

A rendőrség szerint még nagy szerencséről lehet beszélni, hogy az esemény nem követelt emberáldozatot, mert az Óvárosi téren zajlik Prága egyik hagyományos karácsonyi vására, s az egész környék tele volt látogatókkal, külföldi turistákkal. Szemtanúk állítása szerint a fa azonban lassan dőlt ki, s így az embereknek sikerült időben elfutniuk. A fa alapvetően szabad területre esett, s csak egy fabódét tett tönkre. A szélvihar ugyanakkor három bódét fordított fel.

Pavel Bém főpolgármester azonnal a baleset helyszínére sietett, s a város nevében elnézést kért a történtekért. Bejelentette, hogy a lehető legrövidebb időn belül új fenyőfát állítanak fel az Óvárosi téren, s jobban fognak ügyelni annak rögzítésére.

Csehországban egyébként nem ez az első eset, hogy a nagy szél kidöntötte a köztéren álló karácsonyfát. Négy évvel ezelőtt, 1999-ben az észak-morvaországi Bruntálban egy kidőlt karácsonyfa egy emberéletet követelt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!