Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Enyhébb ítélet a milliárdos békés megyei adócsalók ügyében

2003.12.18. 12:12
Jelentősen, harmadával enyhítette a Szegedi Ítélőtábla annak a két férfinak a büntetését, akikkel szemben milliárdos adócsalás miatt indult bírósági eljárás Békés megyében.

A két férfit 2002 februárjában ítélte kilenc, illetve hat évi börtönre a megyei bíróság, folytatólagosan elkövetett, adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás miatt. Egyiküket emellett folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisításban és számviteli fegyelem megsértésében is bűnösnek találták. A táblabíróság azonban másodfokon a korábbinál alacsonyabb kárértéket állapított meg az adócsalók ügyében, így a két vádlott ítéletét jogerősen hat, illetve négy évre enyhítette.

A két 52 éves - gyulai és siroki - férfi az ítélet szerint 1996 és 1999 között illegális forrásból származó üzemanyagokkal kereskedett, több olajforgalmazó cég - tényleges illetve a háttérben meghúzódó - irányítóiként. Az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság szerint a vádlottak és a velük együttmüködő társaik mintegy 11,7 millió liter gázolajat értékesítettek, ezzel több mint egymilliárd forint kárt okozva.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!