Rendkívüli aranyvasárnapi polgárőr akció

2003.12.19. 09:50
A Budapesti Polgárőr Szövetség 2003. december 21-én, többszáz polgárőr részvételével kiemelt, demontsratív akciót tart Budapesten, főként a bevásárlóközpontokban és környékükön - áll a szövetség ma kiadott közleményében.

A megkülönböztető öltözéket viselő járőrök segítséget nyújtanak majd a rendőrségnek a közrend fenntartásában és a bűnözők távoltartásában. A polgárőrök bármilyen probléma vagy kérdés esetén állnak az őket megkeresők rendelkezésére.

A szövetség szeretné, ha minnél több ember tudná, hogy amennyiben sérelem érte vagy bűncselekményt követtek el a kárára, nyugodtan fordulhat a megkülönböztető öltözéket és jelvényt viselő járőreinkhez, akik azonnal szakszerű segítséget nyújtanak.

A peremkerületek és az agglomerációs egyesületek járőrei szintén kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepeket megelőzően a környező fenyvesekben és a közparkokban ilyenkor megszaporodó természetkárosító fenyőlopásokra. A polgárőrök a tettenért elkövetőket minden esetben feltartóztatják és átadják a kiérkező rendőröknek.