Rágcsálók a katonák ellen

MTI
2003.12.29. 14:32
A palesztin fegyvereseknél is félelmetesebb "ellenséggel" kell megküzdeniük újabban az izraeli katonáknak Hebronban: hatalmas patkányok keserítik meg az életüket hetek óta a ciszjordániai városban.

A patkányokat a szemétkupacok vonzzák Hebron utcáira, az utóbbi időben pedig annyira elszemtelenedtek, hogy még a katonák barakkjaiba is bemerészkedtek és megmartak két katonát: az egyiket a fülén, a másikat pedig az ajkán - jelentette a Maariv című izraeli napilap. A nagyméretű rágcsálók a palesztin fegyvereseknél is rémisztőbb ellenséggé váltak az elmúlt hetekben - mondta a lapnak egy izraeli katona.

Az izraeli hadsereg nem kívánta kommentálni a patkánymarásokról szóló értesülést. Közleményében csupán azt hangoztatta, hogy patkányirtó szerekkel és csapdákkal próbálja kiirtani a rágcsálókat, illetve a Palesztin Hatósággal együttműködve igyekszik megszervezni a szemétszállítást.

Hebron palesztin polgármestere szerint azonban a szemét néha napokig gyűlik a város izraeli részében, mire a palesztin szemétszállítók engedélyt kapnak az izraeli hadseregtől arra, hogy belépjenek a negyedbe és elszállítsák a hulladékot. Ez pedig magától értetődően a környéken élő palesztinok és izraeliek egészségi állapotát is befolyásolja - hangoztatta.