Nem találják az elásott csecsemőt

2004.01.05. 16:42
Kutyákkal sem sikerült megtalálni azt a csecsemőt, akinek holttestét a gyanú szerint saját apja ásta el Nagyhalász mellett. A még tavasszal történt esetre azt követően derült fény, hogy karácsonykor bejelentették a szabolcsi kiváros rendőrségére egy 24 éves fiatalember eltűnését. A nyomozók a férfi lakásán búcsúlevelet találtak, s abban a helybéli fiatalember azt írta, hogy élettársával magára hagyták a még májusban született gyermeküket, majd ő maga el is ásta egy közeli fasorban.

A rendőrség azonnal a megjelölt helyszínre sietett, ahol megtalálták az öngyilkossághoz készülődő férfit is. Az apa ekkor a rendőröknek megjelölte azt a helyet, ahol elásta a holttestet. A helyszínen ennek ellenére semmit nem találtak, holott még kutyákkal is keresték az újszülött tetemét. Ennek azonban az is a magyarázata lehet, hogy május óta a területet többször felszántották, feltárcsázták és valamilyen vad elvihette az ily módon felszínre került testet.

A férfi élettársa kihallgatásakor beismerte, hogy az udvari wc-ben szülte meg gyermekét, azután pedig magára hagyta, így a gyermek meghalt. A jelenleg újra várandós asszony ellen ezért eljárást indítottak, míg a férfit az ügyben tanúként hallgatta ki a rendőrség.