Szétlőtték a menekülő autó kerekét

2004.01.06. 21:46
Figyelmeztető, majd célzott lövéseket adtak le a rendőrök arra a gépkocsira, ami egy betörés helyszínéről menekült el hétfőn hajnalban Budapesten a VIII. kerületi Koszorú utcából. Az üzlethelyiség előtt tevékenykedő négytagú csapatra a térfigyelő kamerák segítségével lettek figyelmesek a rendőrök.

A kiérkező járőrök láttán az egyik férfi egy Skodába, míg három társa egy Ford személyautóba ugorva elhajtott a helyszínről. A rendőrök a járőrkocsival üldözőbe vették a Fordot, amelynek vezetője többször megpróbálta leszorítani kocsijával a rendőrautót. A rendőrök ekkor két figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe, majd a Ford bal hátsó kerekét vették célba. A szétlőtt kerekű autó végül egy árokba szaladt és egy fának ütközve megállt. A három utast a helyszínen, a Skodával menekülő negyedik férfit a közelben elfogták.

A Ford csomagtartójából nagy értékű műszaki cikkek, többek között fénymásolók kerültek elő. A négy férfit őrizetbe vették. A betörés mellett hivatalos személy elleni erőszakkal is gyanúsítják őket.