Földrengés miatt tódultak utcára a mexikóvárosiak

MTI
2004.01.14. 06:24
Erős földrengés rázta meg Mexikóvárost kedd délután, kevesebb mint két órával azután, hogy Dél-Mexikó csendes-óceáni partvidékén mérsékelt erejű földmozgást érzékeltek. Személyi sérülésről vagy anyagi károkról egyik esetben sem érkezett jelentés. Mexikóvárosban az emberek az utcára tódultak, de nem sokkal később vissza is tértek az épületekbe.

Az Egyesült Államok geológiai intézete közölte, hogy a Richter-skála szerint 5,4-es erejű földrengést észleltek helyi idő szerint délután fél négykor. A földmozgás epicentruma az Oaxaca mexikói szövetségi államban fekvő Puerto Angel várostól mintegy 70 kilométerre északnyugatra volt. Délután egy óra ötven perckor gyakorlatilag ugyanezen a helyszínen pattant ki egy kisebb erejű földrengés.

A mexikói földrengéstani intézet mérései szerint az első földrengés ereje elérte az 5,1-es fokozatot a Richter-skálán, a másodiké pedig az 5,8-et. Az intézet a Mexikóvárostól mintegy 400 kilométerre délre fekvő Chacahua nemzeti park térségét jelölte meg a földmozgások epicentrumaként.