Ököllel ment neki a határőrnek

MTI
2004.01.30. 11:58
Gyorsított eljárással ítélt el a bíróság és utasított ki az országból egy ukrán nőt, mert a határsértő ököllel támadt az ügyét intéző határőrre, amikor Hegyeshalomnál feltartóztatták. A Győri Városi Bíróság hat hónapi börtönbüntetésre ítélte - két év próbaidőre felfüggesztve - az ukrán nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt. Emellett két évre kiutasították az országból, és kötelezték a bűnügyi költség megtérítésére.

A vádlott fényképcserés útlevéllel próbált illegálisan Nyugat-Európába jutni, ebbéli szándékában azonban az útlevélkezelők Hegyeshalomnál megakadályozták. Közokirat hamisítás elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek ellene, és visszautasítási őrizetbe helyezték.

Az ingerült nő a fogdában egy váratlan pillanatban egy jól célzott egyenessel az ügyét intéző határőr arcába vágott. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Szombati kiutasításáig a BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága őrizetbe helyezte.