Csőtörés a Szilágyi Erzsébet fasoron

MTI
2004.02.08. 21:26
Csőtörés volt vasárnap este a budapesti Szilágyi Erzsébet fasorban, a kifolyt víz miatt egy időre el kellett terelni az út forgalmát a János Kórháznál - közölte a Fővárosi Vízművek az MTI-vel. Emiatt a XII. kerület egyes részein nyomáscsökkenésre, illetve az éjszakai órákban rövid ideig vízkorlátozásra lehet számítani, reggelre azonban teljesen helyreáll a vízszolgáltatás - mondta Péterffy Sándor, a társaság kommunikációs vezetője.

A hálózat a járda alatt sérült meg: egy nagy átmérőjű, 1973-ban fektetett cső tört el, ami fiatalnak, legfeljebb középkorúnak tekinthető - ismertette Péterffy Gábor.

A kommunikációs vezető elmondta: a víz csak a mélyedésekben állt meg, nagy része elfolyik a környező mellékutcákba, s azt a csatornahálózat képes elnyelni. Hozzátette, hogy a csőtörés jelentős forgalmi fennakadást sem okoz, a villamos közlekedése az autók időleges elterelése mellett is folyamatos. A kommunikációs vezető kiemelte: a vízművek az éjszakai órákban várhatóan végez a csőszerelési munkálatokkal, és hétfőn reggel megkezdődhet a munkagödör betemetése.