Mérgezik az állatokat egy brazil állatkertben

MTI
2004.02.12. 06:59
Két hét alatt tíz állat pusztult el rejtélyes körülmények között a brazíliai Sao Paulo állatkertjében, az eset kivizsgálásába a héten a rendőrségnek is be kellett kapcsolódnia.

Január 24. óta három csimpánz, három tapír, három teve és egy elefánt pusztult el nem természetes halállal az állatkertben. Egy rendőrségi illetékes szerdai közlése szerint valószínűleg mérgezésről van szó.

A hatóság először arra gyanakodott, hogy egy sorozat-állatgyilkos garázdálkodik a kertben, aki egyszerű látogatóként bejutva mérget szór a kiszemelt állat ketrecébe. Jelenleg azonban már azt az elméletet részesítik előnyben, hogy a mérgezés nem szándékos: az elpusztult állatok közül többnek a ketrecében ugyanis patkányméreg nyomait találták meg, így elképzelhető, hogy a mérget a több mint 300 csapdából maguk a patkányok hordják szét az állatkertben, mielőtt elpusztulnának.

A rendőrség az állatkert 370 dolgozójának kikérdezése mellett elvégezteti az elpusztult állatok boncolását is. Kiemelten fáradozik ugyanakkor annak megakadályozásán, hogy a kert összesen 3200 lakójából újabbak essenek áldozatul.