Elfogták az ámokfutó ittas sofőrt

2004.02.13. 14:22
A nagykanizsai rendőrségre csütörtök este jelentették be, hogy egy autós két kamionnak is nekihajtott Murarátkán, majd elmenekült a helyszínről. Mint kiderült, egymás mögött két szlovén kamion tartott Lenti felé, amikor a sofőrök észrevették, hogy egy szemből érkező Citroen áttért az ő sávjukba. Az ütközés elkerülése érdekében mindkét kamionos lehúzódott, sőt meg is állt, a Citroen azonban így is nekik koccant - mintegy félmillió forintos kárt okozva a két kamionban -, majd továbbhajtott a helyszínről.

A rendőrök a további veszélyhelyzetek elkerülése érdekében azonnal az autós után indultak. A falu határában rá is akadtak az időközben defektet kapott Citroenre, s néhány száz méterrel arrébb elfogták a kocsit vezető 35 éves letenyei sofőrt is.

A szemmel láthatóan ittas férfit vérvételre állították elő. Kihallgatásakor a férfi elmondta, hogy délután több liter sört és fél liter konyakot ivott meg, végül induláskor még meghúzta a kesztyűtartójában lévő vodkásüveget is. Vele szemben egyelőre cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás, ám a vérvizsgálat eredményei nyomán várhatóan az ittas vezetés miatt is felelnie kell majd.