Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Elfogták az ámokfutó ittas sofőrt

2004.02.13. 14:22
A nagykanizsai rendőrségre csütörtök este jelentették be, hogy egy autós két kamionnak is nekihajtott Murarátkán, majd elmenekült a helyszínről. Mint kiderült, egymás mögött két szlovén kamion tartott Lenti felé, amikor a sofőrök észrevették, hogy egy szemből érkező Citroen áttért az ő sávjukba. Az ütközés elkerülése érdekében mindkét kamionos lehúzódott, sőt meg is állt, a Citroen azonban így is nekik koccant - mintegy félmillió forintos kárt okozva a két kamionban -, majd továbbhajtott a helyszínről.

A rendőrök a további veszélyhelyzetek elkerülése érdekében azonnal az autós után indultak. A falu határában rá is akadtak az időközben defektet kapott Citroenre, s néhány száz méterrel arrébb elfogták a kocsit vezető 35 éves letenyei sofőrt is.

A szemmel láthatóan ittas férfit vérvételre állították elő. Kihallgatásakor a férfi elmondta, hogy délután több liter sört és fél liter konyakot ivott meg, végül induláskor még meghúzta a kesztyűtartójában lévő vodkásüveget is. Vele szemben egyelőre cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás, ám a vérvizsgálat eredményei nyomán várhatóan az ittas vezetés miatt is felelnie kell majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.