Feloldották a madárinfluenza miatti karantént Sanghajban

MTI
2004.02.23. 14:35
Feloldotta a karantént hétfőn Sanghajban (Shanghai) a kínai mezőgazdasági minisztérium, mert hét egymást követő napon át nem jelentettek újabb madárinfluenzás megbetegedést. Az utóbbi 24 órában ráadásul egyetlen gyanús esetről sem bizonyosodott be, hogy a gyilkos kór vírusa fertőzött volna.

A hatóságok most a kínai nagyváros egyik negyedében oldották fel a 40 napos vesztegzárat, ahol a betegség január 30-án ütötte fel a fejét. Ez a harmadik helység Kínában, ahol megszüntetik a karantént. Előző nap elsőként a déli Kuanghszi (Guangxi) tartomány Tingtang (Dingdang) településén és a keleti Csöcsiang (Zhejiang) tartomány Jungkang (Yongkang) városában oldották fel azt a tilalmat, hogy az érintett állattartók és a szárnyasok nem hagyhatják el a fertőzött gazdaságok körüli három kilométer sugarú területet.

Kínai tisztségviselők hétfőn is azt állították, hogy a járványt sikerült ellenőrzés alá vonni, miután az ország 31 tartományából 16-ra átterjedt. A megerősített járványgócok száma nem változott, összesen 48 maradt.