Mária
-6 °C
2 °C

Erős földrengés Marokkóban

MTI
2004.02.24. 08:14
Szokatlanul erős földrengés rázta meg kedd reggel Marokkó földközi-tengeri partvidékét, az első jelentések szerint sokan, legkevesebb tizenöten meghaltak. A nagy erejű földmozgás közép-európai idő szerint hajnali fél négy körül rázkódtatta meg el-Hoszeima, Fez és Táza városok, valamint a spanyol exklávé, Melilla térségét. A földlökéseket érezni lehetett a spanyolországi Murcia körzetében és Andalúziában is. Egy falu, el-Hoszeimától 14 kilométernyire "teljesen romba dőlt, sokan meghaltak" - közölte a marokkói polgári védelem szóvivője. A mentőegységek mostanáig 15 holttestet emeltek ki a zömében vályogból épült házak törmelékei alól - tette hozzá.

A hivatalos marokkói hírügynökség (MAP) reggeli jelentésében a halottakon kívül mintegy 40 sérültről számolt be. A városokban csak kisebb károk keletkeztek, az álmukból felriadt emberek rémülten az utcákra tódultak. A földmozgás erősségéről eltérő adatokat közölnek: a Richter-skálán mért 6,5 és 6,3 nagyságúnak határozta meg az amerikai, illetve a strasbourgi földrengéstani intézet.

A legsúlyosabb marokkói földrengést 1960-ban jegyezték fel, amely romba döntötte az Atlanti-óceán partján fekvő Agadirt, 12 ezer ember halálát okozva.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!