Közel 700 hómunkás Budapest útjain

MTI
2004.02.27. 09:46
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. nyolcvanhét téli célgépe és 691 hómunkása takarítja a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, a hidakat, felüljárókat, valamint a lakosság köz- és egészségügyi ellátását biztosító intézményekhez vezető mellékutakat Budapesten - tájékoztatta az MTI-t a társaság szóvivője pénteken közleményben.

A közterület-fenntartók a havazás megszűnését követően megkezdték a mellékutak, lakótelepek takarítását - tájékoztatott Szegedi Péter.

A közlemény szerint az ingatlanokhoz tartozó járdák tisztításához a magánház-tulajdonosok és a házkezelőségek hóeltakarítási eszközöket és síkosságmentesítő anyagokat az FKF Rt. által üzemeltetett lakossági hulladékgyűjtő udvarokban és a közönségszolgálati irodákban vásárolhatnak.

A közterület-fenntartók kérik a járművezetőket, hogy a közlekedők és a munkagépek folyamatos haladása érdekében a közlekedő sávokból tolják az út szélére az üzemképtelen autókat, illetve adjanak elsőbbséget a sárga villogóval felszerelt célgépeknek.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt. fődiszpécserének tájékoztatása szerint az összes útvonalon közlekednek a BKV járművei.