Dömötör
11 °C
14 °C

Az ateizmust is oktatnák a brit iskolákban

MTI
2004.03.02. 10:31
Ateizmust valló politikus-kutatók kibővítenék az angliai diákok hittanóráinak választható tananyagát. Az ateizmus - az istentagadás - új tantárgyként kapjon helyet az angol diákok órarendjében, javasolják. A brit Munkáspárthoz közelálló tudományos kutatócsoport a javaslatot azzal egészíti ki, hogy "a nem vallásos meggyőződés" oktatását a hittanórák keretében kellene végezni, ugyanolyan jogon, mint ahogy a kereszténységet, a zsidó vallást vagy az iszlámot tanítják.

Országos szinten ugyanis nincs kötelező érvényű rendtartás, - ez kínálja a lehetőséget, hogy a vallásos szövegek mellett, vagy helyett az ateizmust is tanítsák. A javaslat készítői figyelembe vették az Egyesült Királyságban tapasztalható "erős keresztény jellegvesztést", nevezetesen is azt, hogy négy brit közül három ugyan kereszténynek mondja magát, de a vallást a többségük nem gyakorolja.

Az új tantárgy bevezetéséről még a mostani tanév során tárgyalni szeretnének az előterjesztők. Ám már az első fogadtatásból kitűnt, hogy nem arattak sikert ötletükkel. "Mit akarnak tanítani az ateizmusról, hiszen a lényegét öt perc alatt össze lehet foglalni?! A zsidó-keresztény tanítás több ezer éves és még most sem ismerik eléggé!" - méltatlankodott az egyik ellenző, keresztény szellemiségű csoport vezetője. ke

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!