Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Emberi mulasztás és műszaki hiba miatt zuhant le az egyiptomi gép?

MTI
2004.03.03. 15:09
Vörös-tengerből kihalászott feketedobozok adatai azt a feltételezést valószínűsítik, hogy a január 3-án 148 ember halálát okozó egyiptomi repülőgép-szerencsétlenséget emberi tévedés és technikai hiányosság együttes következménye okozta - írta szerdai számában a párizsi Le Figaro.

A mértékadó párizsi lap ismeretei szerint a feketedobozokban rögzített repülési értékekből és a pilótafülkében lezajlott beszélgetésekből az a kép áll össze, hogy a sarm-es-sejk-i felszállópályáról Kairó felé levegőbe emelkedő gép pilótái abban a tudatban voltak: működésbe lépett a felszállás irányítását vezérlő automatapilóta-rendszer, de ez nem következett be, az egyébként tapasztalt pilóták pedig későn jöttek rá, hogy baj van.

Az egyiptomi Flash Airlines fapados légitársaság Boeing 737-esének tragikus balesetét vizsgáló kairói bizottság vezetője szerint a francia lapban közölt baleseti forgatókönyv egyszerűen spekuláció, viszont az egyiptomi illetékesek hamarosan biztos eredményekkel állnak elő. Saker Kelada, az egyiptomi vizsgálat vezetője az AFP francia hírügynökség kairói tudósítójának cáfolta a Le Figaro cikkének gondolatmenetét.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!