Cseh hajléktalan bújt a Malév-gépbe

MTI
2004.03.04. 19:05
Egy cseh hajléktalannak sikerült észrevétlenül, illegálisan átjutnia a vámellenőrzés zónáján a Prága-Ruzyne repülőtéren, majd bejutnia a Malév magyar légitársaság egy parkoló repülőgépének csomagterébe - közölte csütörtökön Anna Kováriková, a Cseh Repülőtéri Igazgatóság szóvivője.

Az eset még a múlt pénteken történt, de csak most tettek róla hivatalos bejelentést Prágában. A hajléktalan, miután túljutott a vámtiszteken, bebújt egy csomagszállító alagútba, és azon keresztül kijutott arra a térségre, ahol a felszállásra előkészítendő repülőgépek parkolnak. Ott elrejtőzött a magyar légitársaság egy gépének csomagterében. A cseh CSA légitársaság dolgozói fedezték fel a csomagtérben megbúvó hajléktalant a felszállás előtti ellenőrzés során.

Nem ismeretes, mi volt a hajléktalan szándéka, mindenesetre nagy riadalmat keltett a repülőtéri személyzet körében, hogy ilyen simán ki tudott játszani minden ellenőrző rendszert. A szóvivő közölte, hogy az eset nyomán azonnal megszigorították az ellenőrzést mindazon területeken, amelyeken a férfi oly könnyedén átjutott. Kováriková hangsúlyozta, hogy az utasok biztonsága nem forgott semmiféle veszélyben.

2002-ben a Ceská Televize cseh közszolgálati televízió egy újságírója riportot készített a Prága-Ruzyne reptér biztonsági rendszeréről, és rejtett kamerával felvétette, amint fel tudott jutni egy már utasokkal teli repülőgépre mindenféle úti, illetve személyi okmány felmutatása nélkül.