Judit
3 °C
6 °C

Cseh hajléktalan bújt a Malév-gépbe

MTI
2004.03.04. 19:05
Egy cseh hajléktalannak sikerült észrevétlenül, illegálisan átjutnia a vámellenőrzés zónáján a Prága-Ruzyne repülőtéren, majd bejutnia a Malév magyar légitársaság egy parkoló repülőgépének csomagterébe - közölte csütörtökön Anna Kováriková, a Cseh Repülőtéri Igazgatóság szóvivője.

Az eset még a múlt pénteken történt, de csak most tettek róla hivatalos bejelentést Prágában. A hajléktalan, miután túljutott a vámtiszteken, bebújt egy csomagszállító alagútba, és azon keresztül kijutott arra a térségre, ahol a felszállásra előkészítendő repülőgépek parkolnak. Ott elrejtőzött a magyar légitársaság egy gépének csomagterében. A cseh CSA légitársaság dolgozói fedezték fel a csomagtérben megbúvó hajléktalant a felszállás előtti ellenőrzés során.

Nem ismeretes, mi volt a hajléktalan szándéka, mindenesetre nagy riadalmat keltett a repülőtéri személyzet körében, hogy ilyen simán ki tudott játszani minden ellenőrző rendszert. A szóvivő közölte, hogy az eset nyomán azonnal megszigorították az ellenőrzést mindazon területeken, amelyeken a férfi oly könnyedén átjutott. Kováriková hangsúlyozta, hogy az utasok biztonsága nem forgott semmiféle veszélyben.

2002-ben a Ceská Televize cseh közszolgálati televízió egy újságírója riportot készített a Prága-Ruzyne reptér biztonsági rendszeréről, és rejtett kamerával felvétette, amint fel tudott jutni egy már utasokkal teli repülőgépre mindenféle úti, illetve személyi okmány felmutatása nélkül.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!