Olasz maffiafőnököt fogtak el Lengyelországban

MTI
2004.03.14. 11:52
A délkelet-lengyelországi Krosnóban elfogták az egyik legjobban keresett olasz maffiavezért, a nápolyi bűnszövetkezet egyik főnökét, Francesco Schiavonét.

A lengyel országos rendőr-főkapitányság szóvivőjének vasárnapi közlése szerint az 51 éves bűnözőt a lengyel, az olasz, a magyar és a román rendőrség együttműködésének eredményeként sikerült előző nap kézre keríteni, miután megfigyelés alá helyezték 25 éves román barátnőjét.

Schiavone (alvilági nevén Cicciariello, amelynek jelentése: kövér) ellen a nápolyi rendőrség két elfogatóparancsot is kiadott. Gyilkosságokkal, áldozatainak az azonosítás megakadályozása céljából történt megcsonkításával, maffiakapcsolatokkal vádolják. A nápolyi Casalesi klán főnökeként egy Németországban, Ausztriában és Romániában kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandát is irányított. Rajta van a 30 legveszedelmesebb olasz bűnöző listáján.

A lengyel rendőrség - a PAP jelentése szerint - jelenleg azt vizsgálja, hogy nem követett-e el bűncselekményt Lengyelországban, és nem áll-e kapcsolatban a lengyel alvilággal. Hamarosan valószínűleg kiadatási őrizetbe helyezik.