Tizenkét év fegyházban - késelésért

2004.03.16. 11:28
Helybenhagyta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság első fokú ítéletét a Szegedi Ítélőtábla büntető tanácsa, így jogerősen tizenkét év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki két késszúrással megölt egy asszonyt Jászárokszálláson.

F. György 2002. márciusának végén költözött budapesti lakásáról édesapja jászárokszállási lakásába. E házzal szemben működtetett egy butikot az ügy sértettje, T. Mária, aki kilenc éve élt élettársi kapcsolatban A. Ferenccel. A vádlott rendszeresen átjárt a butikba beszélgetni, s pár nap elteltével arra kérte az asszonyt, hagyja el élettárást, s költözzön össze vele. A butikosnő a vádlott közeledését viszonozta, közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki.

Április közepén a sértett elköltözött élettársától, tudatva vele: mással van viszonya. Ezen a napon az elhagyott élettárs Budapesten járt, s hazafelé tartva halálos közúti balesetet okozott, ellene büntető eljárás indult. A hírre az asszony visszaköltözött közös lakásukba, nem kívánt tovább a a "csábítóval" kapcsolatot fenntartani.

Tíz nap múlva a vádlott megjelent a sértett házánál és a kertkapunál beszélgetett az asszonnyal. Elmondta neki: nagyon szereti, de a nő közölte, nem viszonozza ezt az érzelmet. Erre a vádlott dühbe gurult, és vitatkozni kezdtek. A vádlott előbb a kerítésen keresztül többször megütötte a nőt, majd a kertkapun belépve tovább ütlegelte a sértettet.

Ekkor egy, a sértettnek a kerti munkákban segédkező asszony megpróbált közéjük állni, ám őt is megütötte a vádlott. Majd amikor a nők hátráltak, a férfi egy kést rántott elő a nadrágjából, és kétszer mellkason szúrta T. Máriát, aki a földre zuhant, majd a vádlott hazament édesapja lakásába. A kiérkező mentőorvos már csak a sértett halálát tudta megállapítani.