Nincs pénz Pest megye kátyútlanítására

MTI
2004.03.19. 10:54
Megkezdődött a tavaszi kátyúzási munka a Budapest környéki utakon, s e célra, a tavalyihoz hasonlóan, 460 millió forintot áldozhat a Pest Megyei Állami Közútkezelő Kht. - közölte a társaság szóvivője pénteken az MTI-vel.

A megye útjain a téli időjárás következtében több ezer lyuk nehezíti a forgalmat, s a burkolat javításához most egyszerre hét körzetben láttak hozzá az ezzel foglalkozó brigádok - mondta Pásztor Zoltán.

Munkájukat két korszerű gép segíti, amelyek úgynevezett lőtt technológiával zúzott követ és bitument fecskendeznek az aszfalton lévő repedésekbe - tette hozzá. Egy-egy kátyú eltüntetése átlagosan 1000-1500 forintba kerül.

Pest megye összesen 2.400 kilométeres elöregedett úthálózata az országos átlagnál jóval fokozottabb megterhelésnek van kitéve a nagy forgalom miatt, s legalább 1.000 kilométeren jelentősebb felújításra lenne szükség, ám erre nincs pénz - mondta a szóvivő.

Megjegyezte: legelhasználódottabbak az utak Dabas, Veresegyház és Vác környékén, ahol éppen, mert nem futja teljes felújításra, egész évben a forgalom lassításával lehet csak a biztonságos közlekedés feltételeit megteremteni.