Lopott telefonnal üzleteltek

2004.03.23. 11:11
Lopott mobiltelefonokkal üzletelő tizenévesek kerültek rendőrkézre Dunaújvárosban, tudta meg a HavariaPress. A Fejér megyei város rendőrsége egy édesanya feljelentése nyomán bukkant rá a három fiatalra, akik az eddigi adatok szerint kétes úton szerzett telefonokkal üzleteltek.

Az asszony azt állította, hogy 13 éves fiát több társa szeptember óta rendszeresen fenyegette és zsarolta. Mint kiderült a háromfős csapat különféle mondvacsinált indokokkal kért pénzt a fiútól, akit az elmúlt egy hónapban már meg is fenyegették, hogy megverik, ha nem hoz nekik pénzt. A kihallgatott fiatalok ugyanakkor azt állították, hogy a sértettnek egy mobiltelefont adtak el, és annak vételárát akarták behajtani rajta.

A nyomozók hamarosan megállapították, hogy a kérdéses telefont a fiúk egyik ismerősükkel egy másik készülékre cserélték el, amiért a vevőtől még egy arany nyakláncot is kaptak. Ez utóbbi telefon állítólag úgy került hozzájuk, hogy azt egyikük húga találta. A kihallgatások során ráadásul fény derült egy harmadik, lopott telefonra is, amit a trió egyik tagja egy másik ismerősétől vásárolt meg. Az ügy szereplőivel szemben ezért önbíráskodás illetve orgazdaság miatt indult eljárás, a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A csoport két tagjáról egyébként kiderült, hogy a rendőrség már jól ismeri őket, hiszen velük szemben betörés miatt jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban. Emiatt a dunaújvárosi rendőrök vizsgálják azt is, hogy a páros kapcsolatba hozható-e más bűncselekmények elkövetésével is.