Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Huszonhat éves börtön fenyegeti a melegeket Zanzibáron

MTI
2004.03.28. 18:07
Iszlámista szervezetek erősödő nyomására a zanzibári kormány be akarja tiltani a homoszexuális kapcsolatokat a többségében muzulmánok lakta indiai-óceáni szigeten. Az egymással szexuális kapcsolatot létesítő férfiakat akár 25 évre is bebörtönözhetik a Tanzániához tartozó, a turisták által egyre jobban kedvelt félautonóm szigeten, míg a leszbikusokat 7 év szabadságvesztés fenyegeti a jövő héten a parlament elé terjesztendő törvénytervezet szerint.

Jóllehet Mussa Makungu főállamügyész tagadja, hogy a tervezett tilalomnak köze lenne a valláshoz, tanzániai iszlám teológusok azt hangoztatják, hogy a mohamedán vallás tiltja a homoszexualitást. Feltűnő módon a törvénytervezetet azután dolgozták ki, hogy az egyik feltörekvő iszlámista szervezet, a Társaság az Iszlám Öntudatért (UAMSHO) a közügyek szigorúbb irányítására szólított fel.

A szervezet üdvözölte a melegek bebörtönzésének tervét és tudatta, hogy következő lépésként a bároknak az (iszlám) lakónegyedekből és azok közeléből való eltávolítását várja el a kormánytól. A szélsőséges csoport a múltban több olyan kocsmát és boltot is felgyújtott, ahol alkoholt árusítottak. Szép tengerpartja és sajátos szuahéli kultúrája sok turistát vonz Zanzibárra.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!