Miklós
-7 °C
4 °C

Horváth Szilárd nem tett vallomást a bíróságon

MTI
2004.03.31. 13:11
Nem tett vallomást a zálogházi rablássorozat büntetőperében megvádolt Horváth Szilárd a Fővárosi Bíróságon szerdán. A büntetett előéletű férfit a rendőrség korábban a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással is összefüggésbe hozta. Horváth Szilárd ezt követően feladta magát. Abban az ügyben azonban nem gyanúsították meg.

A szerdai tárgyaláson, miután Horváth Szilárd megtagadta a vallomástételt, a bíró ismertette korábbi nyomozati vallomásait, melyekben a vádlott tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A jegyzőkönyvek szerint Horváth Szilárd pusztán annyit ismert el, hogy találkozott már korábban vádlott-társaival, továbbá nem zárta ki, hogy ült az egyik autóban azok közül, melyekkel bűncselekményt követtek, s az autóban talált cigarettacsikkek még akár tőle is származhattak.

A vád szerint a három bíróság előtt álló férfi és ismeretlen helyen tartózkodó negyedik társuk - akit Horváth Szilárdhoz hasonlóan összefüggésbe hoztak a móri üggyel - 2000 novembere és 2001 augusztusa között tucatnyi zálogházat rabolt ki, és több száz millió forintnyi értéket tulajdonított el, javarészt ékszereket.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!