Őrizetben a nyíregyházi orgazda

2004.03.31. 19:03
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint rendszeresen betörésből származó tárgyakat vásárolt, majd tett pénzzé Nyíregyházán. A rendelkezésre álló adatok szerint a 48 éves hajdúhadházi férfi rendszeresen vásárolt fel olyan tárgyakat, amelyeket betörők zsákmányoltak.

Az eddigi adatok szerint a férfihoz nemcsak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében dolgozó bűnözők fordultak, de készséggel vásárolt lopott tárgyakat a szomszédos megyék betörőitől is. Így a gyanú szerint csaknem száz betörés zsákmánya fordult meg a férfi kezei között.

A rendőrök házkutatást tartottak egy másik feltételezett felvásárlónál, egy ugyancsak hajdúhadházi férfinál is, akinél - több bizonyíték mellett - számos lopott mobiltelefont, és a kikódolásukhoz szükséges eszközöket is találtak.

A betöréseket elkövető személyeket egyébként már korábban elfogták a nyíregyházi vagyonvédelmi nyomozók. Az őrizetbe vett férfival szemben orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.