Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Gázmérgezés: perceken múlott öt ember élete

Objektív Hírügynökség
2004.04.04. 09:33
Öttagú család került kórházba szénmonoxid mérgezéssel szombaton este a fővárosban. Az életüket annak köszönhetik, hogy időben felismerték a mérgezés tüneteit és segítséget kértek - mondte el Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjétől.

A tűzoltókat a mentősök riasztották szombaton este a főváros XIV. kerületébe a Nagy Lajos király útra, ahol egy harmadik emeleti lakásban szénmonoxid mérgezés történt. Egy öttagú család - köztük egy 1 és egy 6 éves gyermek - éppen lefekvéshez készülődtek, amikor a nagyobbik gyermek szólt az édesapjának, hogy rosszul érzi magát, a következő pillanatban pedig elájult. Rögtön ezután az egyik felnőtt lakó is hasonlóképpen járt, ekkor az apa felhívta a mentőket.

A kiérkező mentősök megfelelő ellátásban részesítették mind az öt embert, majd kórházba szállították őket, mivel a vérükben jelentős szénmonoxid mennyiség halmozódott fel.

A tűzoltók a lakásban a megengedett 30 egységnyi egészségügyi határértéknek több mint a háromszoros koncentrációját mérték. Szakemberek szerint ezt valószínűleg a lakásban lévő gázkazán füstcsövének eltömődése okozhatta.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.