Halálos baleset az M1-esen Lébénynél

2004.04.05. 10:59
Egy ember meghalt, heten pedig megsérültek, amikor egy kisbusz egy négy méteres árokba rohant az M1-esen. A tragikus baleset hétfőn hajnalban, kevéssel fél öt előtt történt az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Győr-Moson-Sopron megyei Lébénynél.

Egy Olaszországban dolgozó ukrán vendégmunkásokat szállító Mercedes kisbusz - eddig tisztázatlan okokból - lesodródott az útról, és a szalagkorlátra vágódott, végül csaknem száz métert csúszva a korláton, illetve a töltés oldalában, egy árokban állt meg.

A furgon az első csattanás után mintegy 64 métert csúszott a szélső szalagkorláton, végül belebukott a 4 méter mély árokba. Az oldalára borult kisbusz még ekkor is csaknek harminc métert sodródott az árokban, s sofőr pedig kizuhant a járműből.

A járművezető, aki valószínüleg elaludt a volánnál, a helyszínen életét vesztette, egyik utasa pedig súlyos orrcsonttörést szenvedett. Megsérült a furgon hat másik utasa is, az ő sérüléseik azonban nyolc napon belül gyógyulóaknak bizonyultak. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset okát és pontos körülményeit.