Judit
-2 °C
8 °C

Két ablaknál próbálkozott a postarabló

2004.04.08. 12:58
Hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki fegyverrel rabolt ki egy postahivatalt Baján. A vádlottat első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság tavaly december 18-án, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett fegyveres rablás, valamint ittas vezetés miatt nyolc évre ítélte. Csütörtöki tárgyalásukon a szegedi táblabírák így két évvel enyhítették az első fokú döntést.

A vádlott, aki egy gazdasági társaság ügyvezető igazgatója volt, 2003. július 30-án megromlott anyagi helyzete miatt támadta meg a bácskai város egyik postáját. Az Érsekcsanádon élő férfi, aki korábban már többször volt büntetve, akkor határozta el, hogy fegyverrel jut pénzhez, amikor a kft., amelynek igazgatója volt, tavaly nyáron csődközeli helyzetbe került. A vádlott még 1999-ben egy bajai vadászboltban vásárolt egy flóbertpisztolyt, és az ominózus napon ezzel kereste fel a városi postát.

Miután látta, hogy az ügyféltárben senki nem tartózkodik, odalépett az egyik ablakhoz, ott azonban az ügyintézőtől nem kapott pénzt. Ezt követően lépett át a szomszédos ablakhoz, ahol a fegyvertől megrettent pénztáros csaknem félmillió forintot adott át neki. A személyleírás alapján a rendőrök rövid időn belül elfogták a támadót, és - mindössze 12 ezer forint híján - lefoglalták tőle az elvitt összeget is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.