Mária
-6 °C
-2 °C

Szolnoknál tetőzött a Tisza

MTI
2004.04.09. 16:10
Tetőzött a Tisza Szolnoknál, a vízmérce 739 centimétert mutatott, a lassú apadást most egy újabb, kisebb árhullám követi, tájékoztatta az MTI-t pénteken Varga László, a Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője.

Az elmúlt három napban a Tisza vízgyűjtőjében lehullott 5-10 milliméter csapadék hatására a felső vízmércéken újabb, kisebb vízszintemelkedés jelentkezett, de az árhullám már elhagyta Tiszabecs térségét. Ez az áradás jelentős mértékben lassítja a Tisza, jelenleg Nagyrév alatt tetőző korábbi árhullámát.

Tiszafüred és Tiszabő közötti szakaszon naponta 10-12 centiméter apadás tapasztalható - mondta a megbízott igazgató. Hozzátette: jelenleg első fokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn 410 kilométer hosszúságban a Tisza, Tiszafüred és Csongrád közötti mindkét parti szakaszán, valamint a Hármas-Körös, Csongrád és Kunszentmárton közötti jobb parti szakaszon. A legalacsonyabb védekezési fokozat azt jelenti, hogy az igazgatóság területén 127 ember figyeli nappal az érintett védvonalakat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.