Szolnoknál tetőzött a Tisza

MTI
2004.04.09. 16:10
Tetőzött a Tisza Szolnoknál, a vízmérce 739 centimétert mutatott, a lassú apadást most egy újabb, kisebb árhullám követi, tájékoztatta az MTI-t pénteken Varga László, a Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője.

Az elmúlt három napban a Tisza vízgyűjtőjében lehullott 5-10 milliméter csapadék hatására a felső vízmércéken újabb, kisebb vízszintemelkedés jelentkezett, de az árhullám már elhagyta Tiszabecs térségét. Ez az áradás jelentős mértékben lassítja a Tisza, jelenleg Nagyrév alatt tetőző korábbi árhullámát.

Tiszafüred és Tiszabő közötti szakaszon naponta 10-12 centiméter apadás tapasztalható - mondta a megbízott igazgató. Hozzátette: jelenleg első fokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn 410 kilométer hosszúságban a Tisza, Tiszafüred és Csongrád közötti mindkét parti szakaszán, valamint a Hármas-Körös, Csongrád és Kunszentmárton közötti jobb parti szakaszon. A legalacsonyabb védekezési fokozat azt jelenti, hogy az igazgatóság területén 127 ember figyeli nappal az érintett védvonalakat.