Teherautókat tört fel több megyében

2004.04.15. 19:28
Hónapok óta vadásztak a rendőrök arra a teherautókat feltörő férfira, akit végül egy kaposvári áruháznál sikerült tetten érni. A somogyi megyeszékhely nyomozói szerdán kora délután csaptak le a gyanúsítottra, egy helyi áruház parkolójában.

A budapesti fiatalembert éppen akkor fogták el, amikor az feltört egy áruszállító tehergépkocsit, majd műszaki cikkeket próbált meg eltulajdonítani a jármű rakteréből. A gyanúsított bűnlajstromát minden valószínűség szerint számos hasonló eset is terheli.

A kisteherautó sofőrje vásárolni tért be az áruházba, s ezt használta ki a tolvaj, aki egy csavarhúzó segítségével pillanatok alatt felnyitotta az ajtózárat. A kocsiban összesen két és fél millió forint értékű műszaki cikk volt, ezek közül azonban a tettenérés miatt a tolvaj semmit nem tudott magával vinni.

A fiatalember egyébként az eddigi adatok szerint azért érkezett Somogyba, hogy áruszállító kisteherautókat fosztogasson, s a gyanú szerint az elmúlt hónapok során számos akciója sikerrel is járt. A gyanúsítottat a rendőrök a tettenérést követően előállították, majd őrizetbe vették, és büntetőeljárást indítottak vele szemben.