Vádemelési javaslat a fegyveres rablók ügyében

2004.04.19. 13:59
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség annak a két férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint fegyverrel raboltak ki egy gazdasági társaságot a fővárosban. A gyanúsítottak egyikével szemben ugyanakkor két fegyveres benzinkút-rablás miatt is vádemelést javasolnak a nyomozók.

Az eddigi adatok szerint a 36 éves férfi és 25 éves társa tavaly június 10-én délután kereste fel egy gazdasági társaság telephelyét a II. kerületi Patakhegyi utcában, majd flóbertpisztollyal fenyegették meg az alkalmazottakat. A dolgozók a fenyegezések hatására átadták a párosnak a kasszában lévő készpénzt, a rablók ezután egy fekete robogóval elmenekültek a helyszínről. A támadás alkalmával az egyik elkövető egy figyelmeztető lövést is leadott, ám az nem sebesített neg senkit.

Az idősebbik férfi emellett megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy tavaly augusztus 25-én hajnalban megtámadta a IX. kerületi Kén utca, szeptember 2-án pedig a III. kerületi Bécsi út egyik üzemanyagtöltő állomását. Mindkét alkalommal fegyverrel fenyegette meg a benzinkutak alkalmazottait, majd a kasszában található készpénzt magához véve elmenekült a helyszínről.

A fiatalabbik gyanúsított jelenleg előzetes letartóztatásban van, míg idősebb társa más ügy miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. A BRFK Vizsgálati Főosztályán mostanra az ügy nyomozását lezárták, s az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségre.