Hullákból főzött gyógyító levest

MTI
2004.05.02. 09:44
Egy kínai férfi tizenhat év alatt körülbelül harminc halottat lopott el különböző temetőkből, hogy azokból készítsen gyógyíthatatlan beteg feleségének gyógyitalt. Az ötvenegy éves férfinak 1988-ban mondta egy jós, hogy felesége megmentésére az egyetlen mód, ha emberhúsból készült levest fogyaszt. Emellett a Huang nevű férfinak a csontokat meg kellett őrölni, és a port a beteg homlokára kellett kenni. A szerető férj a jóssal való találkozásától kezdve vagy harminc halottat lopott el sírjából.

A férfi lakhelye körül egyre nagyobb nyugtalanságot váltott ki a frissen eltemetett holttestek eltűnése, ezért az elhunytak rokonai őrséget kezdtek szervezni a sírokhoz, és erre már Szecsuán tartomány rendőrsége is felfigyelt. A nyomozás aztán egy piaccsarnok közelében talált, meggyalázott női holttesttől vezetett egyenesen a tetteshez.

A bűnügyről beszámoló kínai lapok arról nem adtak hírt, hogy a hullarabló beteg felesége meggyógyult-e, viszont gyógyíthatatlan betegsége ellenére alighanem még életben van, hiszen különben férje aligha folytatta volna különös kezelését.