Részegen és jogosítvány nélkül gázolt a cserbenhagyó

2004.05.03. 09:17
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint halálra gázolt egy járókelőt, majd elmenekült a helyszínről Egerben. A hevesi megyeszékhely rendőrségére hétfőn hajnalban, egy óra körül jelentették be, hogy egy személyautó elgázolt egy férfit a Koháry István úton. A 40 éves helybéli gyalogos a helyszínen életét vesztette, a vétkes autós azonban elhajtott a helyszínről.

A bejelentés alapján a nyomozók azonnal megkezdték a gázoló felkutatását, így rövid időn belül rábukkantak egy elhagyott Trabantra, melyen balesetre utaló sérülések voltak. Emiatt ellenőrizték a kocsi adatait, és megállapították, hogy a tulajdonosa egy egri nő. Ezek után már gyorsan kiderült, hogy a Trabantot az eset idején az asszony 46 éves férje vezette, ittas állapotban.

Miután a férfit már háromszor eltiltották az autózástól, ittas vezetés miatt, sőt a jogosítványát is bevonták, őt a rendőrök őrizetbe vették, majd segítségnyújtás elmulasztása miatt eljárást indítottak vele szemben. Az Egri Rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását is.