Egy órán belül elfogták a cserbenhagyót

2004.05.06. 15:31
Alig egy órán belül elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint elgázolt egy gyalogost, majd elhajtott a helyszínről Zalaegerszegen. A zalai megyeszékhely rendőrségére csütörtökön reggel, negyed nyolckor jelentették be, hogy egy Skoda a helyi kórház közelében elgázolt egy idős férfit.

A gyalogos az ellenkező oldalról lépett a kereszteződésben az úttestre, s már majdnem átért a másik oldalra, amikor az ismeretlen autós elgázolta. A Skoda ezt követően megállás, és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A helyszínre riasztott mentők a 72 éves férfit azonnal kórházba szállították, sérülései az első jelentések szerint 8 napon belül gyógyulók.

A zalaegerszegi rendőrök az adatgyűjtés és a tanúvallomások információi alapján alig egy óra múlva már rá is bukkantak a gázolás zalaegerszegi gyanúsítottjára, akit előállítottak a kapitányságra. A 60 éves férfi kihallgatásán elismerte, hogy ő ütötte el a gyalogost, azonban hogy miért nem állt meg, arra nem tudott magyarázatot adni.

Az őt igazoltató rendőröknek azonban nem tudott érvényes jogosítványt felmutatni, sőt az esetében felmerült az ittasság gyanúja is, ezért vért is vettek tőle. A 60 éves gépkocsivezető ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon.