Árpád
-1 °C
9 °C

Előzetesben a vesztegetéssel vádolt debreceni rendőrtiszt

2004.05.06. 22:19
Előzetes letartóztatásba helyezték az eddig őrizetben lévő rendőrtisztet. A Debreceni Rendőrkapitányság rendőrtisztje ellen hétfőn indított büntetőeljárást a megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A tisztet, aki a HavariaPress értesülései szerint a megyeszékhelyi rendőrségen, bűnügyi területen tevékenykedett, már korábban őrizetbe vették és tisztségéből elbocsájtották. A nyomozás eddigi adatai szerint ugyanis a rendőr pénzt kért és fogadott el azért, hogy bizonyos ügyekben eljárjon és kedvező döntést hozzon. Más esetekben viszont épp azért fogadott el különféle összegeket, hogy egyáltalán ne foglalkozzon az üggyel.

A megyei ügyészségi nyomozóhivatal bejelentés alapján indított vizsgálatot a rendőrtiszt ellen, akit az eddigi adatok szerint több esetben is megvesztegettek. Az egyes ügyek elintézéséhez általában néhány tízezer forintot kapott. A rendőrtisztnek egyébként civil segítője is volt, aki közvetítő volt a vesztegetési ügyekben. Őt ezért ugyancsak őrizetbe vették.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.