Tizenéves lányt gázolt a mozdonyt Nyíregyházánál

2004.05.07. 13:38
Tizenéves lányt gázolt halálra egy mozdony Nyíregyháza határában. A tragikus szerencsétlenség péntekre virradó hajnalban történt a szabolcsi megyeszékhely külterületén. A mozdony Nyíregyházáról Debrecen felé tartott a megyeszékhely déli szakaszán, amikor a mozdonyvezető egy gyalogos alakot vett észre a sínek között.

Ekkor a masiniszta rádudált a gyalogló lányra, ám az, a vállán egy esernyővel csak tovább lépdelt. A mozdonyvezető ekkor azonnal fékezni kezdett, ám már nem tudott időben megállni, és fellökte a gyalogost. A 18 éves újfehértói áldozat előrebukva olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A vizsgálat adatai szerint a lány feltehetően társaságban töltötte az estét, majd ezt követően eddig tisztázatlan okból választotta a hazatérésnek ezt a szokatlan módját. A vizsgálat ugyan egyelőre az önkezűséget sem zárta még ki, de a körülményekből az valószínűsíthető, hogy tragikus baleset történt.

A tragédiában közrejátszhatott az is, hogy a Debrecen felé tartó vonatok általában a másik sínpáron haladnak, amit a lány akár tudhatott is, és talán ezért nem lépett el a közeledő mozdony elől. Az eset körülményeit emiatt vasúti szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.