Kisgyerek szorult be a Deák téri mozgólépcsőbe

2004.05.20. 14:00
Beszorult egy gyerek a Deák téri metróállomás egyik mozgólépcsőjébe - kaptuk csütörtökön kora délután az információt a helyszínen tartózkodó munkatársunktól. Az alig hároméves gyermek édesanyja mellett állt a lefelé vezető mozgólépcsőn, amikor egy mellettük elsiető nő fellökte - tudtuk meg Molnár Pétertől, a tűzoltóság szóvivőjétől. A gyermek a lépcső aljáig gurult, ahol ruháját bekapta a lépcső fogazata, ami becsípte a lapockája fölötti bőrt is. A mozgólépcsőt a veszélyhelyzet miatt azonnal leállították.

A 3-as metróhoz vezető lépcsőhöz a tűzoltók, a rendőrök és a mentők is kiérkeztek. A lépcső felfelé indításával kiszabadították a gyermeket, akiről az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy sérülései nem súlyosak. A balesetet okozó utast egyelőre nem találják.

A rendőrségi helyszíni szemle már befejeződött - mondta el kora délután az Index érdeklődésére a BRFK sajtóügyletese. A rendőrség megállapításai szerint egy kétéves szlovák kisfiú volt a nem sokkal dél előtt történt baleset elszenvedője, akit kiszabadítása után kórházba szállítottak. Édesanyját később tolmács segítségével hallgatják meg a rendőrök, akik szerint nem kizárható, hogy tényleg egy siető utas lökte fel a gyermeket. Amennyiben lesz használható személyleírás a baleset okozójáról, keresést indítanak utána - tette hozzá a rendőrségi referens.