Miklós
-7 °C
4 °C

Megduplázódott a drogfogyasztó diákok száma Győr megyében

MTI
2004.05.20. 16:18
Jelentősen, csaknem kétszeresére emelkedett négy év alatt a kábítószer-fogyasztó diákok száma Győr-Moson-Sopron megyében - hangzott el egy csütörtökön tartott konferencián Győrött.

A szakember arról az összehasonlító vizsgálatról számolt be, amelynek keretében 1000-1000 diákot kérdeztek meg tavaly és 1999-ben a különféle kábítószerek kipróbálásáról.

Az összevetésből kiderült, hogy az elmúlt évben a megkérdezettek 26-28 százaléka fogyasztott már természetes vagy mesterséges drogot, míg ez az arány 1999-ben 16-17 százalék volt.

A diákok egyre fiatalabb korban találkoznak a drog valamilyen fajtájával, van, aki 12-13 évesen kipróbálja a marihuanát vagy a hasist, de 15-16 évesen a megkérdezett fiúknak már egynegyede fogyasztott kábítószert.

Varga Gábor pszichiáter addiktológus riasztónak és a tájékozatlanság súlyos bizonyítékának tartja, hogy a megkérdezettek kétharmada úgy véli: veszélytelen a néhány alkalommal történő kipróbálás, sőt nagyobb hányaduk azt gondolja, hogy a rendszeres használat sem károsítja az egészségüket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.