Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Debreceni ízes napok: világrekorder páros kolbász

MTI
2004.05.22. 19:55
A világ leghosszabb debreceni páros kolbászát láthatták és fogyaszthatták el szombaton az ízes napok vendégei a cívis városban. A 135 méter hosszú világrekorder kolbásszal az idén megalapításának 110. évfordulóját ünneplő Debreceni Hús Rt. lepte meg rendezvény közönségét. Kovács István, a cég vezérigazgatója a helyszínen az MTI tudósítójának elmondta: a páratlan méretű debreceni pároshoz 200 méter belet, 70 kilogramm húst és szalonnát és tetemes mennyiségű fűszert használtak fel.

"Külön technikai-tenchnológiai bravúr volt a méretes kolbász füstölése, mert hogy a debreceni párost nemcsak főzik, hanem füstölik is" - tette hozzá a vezérigazgató. Elmondta azt is, hogy a világrekorder hosszúságú kolbász 1380 darab 9-9 centiméteres kis kolbászkából, vagyis 690 debreceni párosból állt össze. A világ leghosszabb debreceni párosát az ízes napok helyszínén a Főnix Csarnok mellett a hitelesítés után ténylegesen párosokra szabdalták, amit azonnal el is fogyasztottak a rendezvény résztvevői.

A pénteken kezdődött, három napos debreceni ízes napok kulináris és kulturális fesztivál éppen a kolbászgyártók jubileuma ürügyén a párosok jegyében zajlik. Ennek megfelelően minden, szombaton házasságot kötött ifjú pár - debreceni páros - részt vehetett egy sorsoláson, ha ellátogatott a fesztivál helyszínére. A legszerencsésebb páros, Tacsi Petronella és Andrásik Zsolt debreceni lakosok törökországi nászúton vehetnek részt az ínyenc napok rendezői jóvoltából.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!