Miklós
-7 °C
2 °C

Megkezdődött a vádbeszédek sora a Dutroux-perben

MTI
2004.05.24. 15:22
Zárószakaszába érkezett hétfőn a belga igazságszolgáltatás történetének egyik leghíresebb bírósági eljárása, a Dutroux-per: megkezdődött a vádbeszédek sorozata. Elsőként az egyik áldozat, a 18 éves korában meggyilkolt - élve eltemetett - An Marchal családjának jogi képviselője mondta el véleményét. Egy óra 40 perces felszólalásában arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy Marc Dutroux az összes felrótt vádpontban vétkes.

Az ügyvéd a másik három vádlottat is bűnösnek nyilvánította. Dutroux "szörnyeteg, olyan valaki, aki majdhogynem méltatlan arra, hogy az emberiséghez tartozzon", a volt feleség, Michelle Martin pedig "gyáva: mindenről tudott, de semmit sem tett a bűncselekmények megakadályozására." Michel Lelievre, az egyik tettestárs, aki közreműködött a lányok elrablásában: "semmirekellő, akinek nincs semmilyen erkölcsi érzéke." Végül Michel Nihoul, az üzletember, aki Dutroux szerint a lányrablások megrendelője, egy alvilági hálózat irányítója volt, de ezt a tanúvallomások nem bizonyították: "a rosszhiszemű közvetítő, az a személy, aki sok mindenből hasznot húzott, s akinek keze élete végéig piszkos marad..."

A március 1-én kezdődött Dutroux-per során 569 tanúvallomást hallgatott meg a bíróság. A vádbeszédek után a védőbeszédek következnek majd, s az esküdtek a június 14-i héten vonulnak vissza, hogy meghozzák döntésüket Dutroux, valamint három tettestársa bűnösségéről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.